Početna Biznis Pokrenuta prva domaća kompanija za proizvodnju i ugradnju liftova

Pokrenuta prva domaća kompanija za proizvodnju i ugradnju liftova

U Srebreniku je nedavno pokrenuta prva bh. kompanija za proizvodnju, ugradnju i održavanje liftova – Mack Lift d.o.o.

Firmu su osnovala dva mlada čovjeka sa iskustvom u struci, kazao je za BiznisInfo.ba jedan od njih – Mirsad Imširović.

– Kolega i ja, koji smo zajedno pokrenuli ovu priču, tokom rada za kompaniju koja se bavi istim poslom, uvidjeli smo da tu ima ogromnog prostora za napredak – kazao nam je Imširović.

Kako nam je rekao, potencijalni klijenti su građevinske firme, projektni uredi itd.

– Također, trenutno razvijamo ponudu “low budget” lift ili “home lift” koji bi se cjenovno značajno razlikovao od standardnih komercijalnih liftova i bio pristupačan za sve one koji i u svom domu imaju potrebu za liftom kao i za osobe sa invaliditetom, na koje naravno uvijek moramo misliti – naglasio je.

Interes za ovu vrstu usluga postoji.

– Mi smo na tržište ušli tiho i u vrijeme krize ali ćemo svojom voljom prevazići sve probleme i nadamo se predstaviti se kupcima na najbolji mogući način – istaknuo je naš sagovornik.

Njihova namjera je da rade na domaćem tržištu, ali i da se šire izvan granica BiH.

– U ovu priču smo i krenuli sa namjerom da u što skorijem roku stupimo na strana tržišta. Naime, tržište liftova u Evropskoj uniji u prošloj godini iznosilo je 12,9 milijardi dolara – kazao je mladi poduzetnik.

Prvenstveni cilj im je da postanu prepoznatljivi u okvirima naše države a onda i šire, da okupe kvalitetan kadar i pokažu i drugim mladim ljudima da je, uz mukotrpan rad, i ovdje sve itekako ostvarivo.

– Naša priča je tek počela i mi smo svjesni da trčimo maraton a ne sprint. Sada su nam potrebna kapitalna sredstva kako bismo nabavili resurse, opremu i ostalo i nadamo se da ćemo u godinama koje slijede imati uspjeha u tome. Dugoročno, naš cilj je da zaokružimo cjelokupan proces proizvodnje lifta na taj način da bi svaki segment tog proizvoda bio proizveden u našoj zemlji, gdje bismo mi izvozili drugima gotov proizvod a ne obratno – zaključio je Imširović.