Početna Prijedorski region POKLON PRIJEDORU Penzijski rezervni fond donirao šahovsko igralište

POKLON PRIJEDORU Penzijski rezervni fond donirao šahovsko igralište

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović i direktor Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom Republike Srpske (PREF), Miloš Grujić, potpisali su danas ugovor o donaciji figura i izgradnji šahovskog igrališta u Prijedoru

Tabla sa sandukom i figurama se nalazi u parku u naselju Pećani, u blizini prostorija Udruženja penzionera grada Prijedora.

Pavlović je rekao da će ova donacija doprinijeti okupljanju i druženju penzionera i ljepšem i korisnijem korištenju slobodnog vremena.

– Ovo će dobro doći i kao dio rekonstrukcije ovog parka koja će ići u narednom periodu i samo po sebi će dati i nov izgled i novu konturu tog novog parka – izjavio je Pavlović.

On je najavio da će rekonstrukcijom parka biti urađena i biciklistička staza i trim staza.

– Ovim danas smo uvažili i naše penzionere koji su dio našeg grada i naše populacije. I zaista će biti jedna prelijepa slika našeg parka kada sve to ukomponujemo i kada završimo rekonstrukciju – rekao je Pavlović.

Direktor PRF-a Miloš Grujić je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da ovaj fond bude jedan od donatora za unapređenje života najstarije populacije.

– Naša misija jeste da brinemo o starijoj populaciji i o licima sa invaliditetom. Ovakve donacije nisu neke milionske, ali mi nastojimo da kroz naše djelovanje učinimo sve što je u našoj moći da popravimo kvalitet života najstarije populacije. Već smo donirali nekoliko ovakvih šahovskih tabli u Banjaluci, Bijeljini, Trebinju i sada u Prijedoru. Osim toga, nastojimo da damo i neke druge donacije u skladu sa potrebama udruženja penzionera. Pomogli smo udruženja penzionera u Bratuncu i Nevesinju. Nastojaćemo i u budućnosti da uradimo sve što je u našoj moći da unaprijedimo život penzionera – poručio je Grujić.

Predsjednik Udruženja penzionera Prijedor Slobodan Brdar rekao je da je ovo projekat koji je ranije dogovaran zahvaljujući gradonačelniku Prijedora i njegovim saradnicima, kao i PREF-u.

– U prilici smo da se danas otvori ova šahovska tabla koja će služiti penzionerima grada Prijedora i drugim ljubiteljima šaha da mogu upražnjavati svoju sportsku aktivnost kada je lijepo vrijeme i provoditi što je moguće više vremena na otvorenom prostoru, posebno dok traje ova pandemija. Nama to mnogo znači iz mnogo razloga – naveo je Brdar.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila