Početna Prijedorski region POJAČANO PRISUSTVO POLICIJE U ZONAMA ŠKOLA

POJAČANO PRISUSTVO POLICIJE U ZONAMA ŠKOLA

Školska godina je počela, a o bezbjednom učešću djece u saobraćaju, pored roditelja i nastavnika, brinu i pripadnici policije. Danas je bilo primjetno pojačano prisustvo policije u blizini škola i na putnim pravcima kojima se kreće veći broj djece. Riječ je o akciji “Zaštitimo djecu u saobraćaju”, koju Ministarstvo unutrašnjih poslova RS tradicionalno organizuje pred početak školske godine.

Policijski službenici će, u saradnji s direktorima i školskim pedagozima, organizovati predavanja na temu bezbjednog učešća učenika u saobraćaju. Policija će djelovati represivno ukoliko primijete prebrzu vožnju, nepropisno parkiranje i zaustavljanje u zonama škola. Takođe će, ukoliko se posumnja u tehničku ispravnost, upućivati na vanredni pregled autobuse koji vrše organizovani prevoz djece.

“Apelovao bih na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise. Prije svega da u zonama škola voze sa pojačanim oprezom i posvete pažnju najmlađim učesnicima u saobraćaju”, rekao je Mario Milašin, načelnik Sektora policije PU Prijedor.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila