Početna Crna hronika Pojačane kontrole: Policija RS u tri lokala zatekla više od 500 ljudi

Pojačane kontrole: Policija RS u tri lokala zatekla više od 500 ljudi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske kontinuirano provodi pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su proteklog vikenda u cilju provjere poštovanja ovih mjera proveli niz aktivnosti u saradnji sa komunalnom policijom i inspekcijskim službama, te su evidentirali tri krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Proteklog petka policijski službenici Policijske stanice Srbac zajedno sa predstavnicima Кomunalne policije opštine Srbac, utvrdili su da se u Omladinskom domu na području opštine Srbac na privatnoj proslavi nalazi oko 100 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U toku je rad na kompletiranju predmeta zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Istog dana policijski službenici Policijske stanice Teslić, Policijske uprave i Jedinice žandarmerije Doboj su u vremenskom periodu od 22,30 do 24 časa izvršili kontrolu u kafe baru u Tesliću, gdje je utvrđeno da se nalazi 351 osoba. Upoznat dežurni tužilac, koji se izjasnio da postoje obilježja krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

U noći sa 21. na 22. avgust, od 23 časa do 1 časa iza ponoći policijski službenici PS Prnjavor zajedno sa pripadnicima Кomunalne policije opštine Prnjavor izvršili su obilazak ukupno devet ugostiteljskih objekata, te je tom prilikom u jednom lokalu zatečeno više od 50 osoba. Obaviješten je dežurni tužilac, koji je naložio da se tužilaštvu na odluku dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

“U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP Republike Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti radi prevencije i sprečavanja širenja koronavirusa kovid – 19”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

nezavisne.com

ASHA prodaja vozila