Početna BiH Pogoršanje epidemiološke situacije pojačalo kontrole u Srpskoj

Pogoršanje epidemiološke situacije pojačalo kontrole u Srpskoj

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije i svakodnevno povećanje broja pozitivnih na virus korona, Inspektorat Republike Srpske nastavlja sa pojačanim kontrolama poštovanja epidemioloških mjera.

Iz Inspektorata RS saopštili su da poslovni subjekti koji poštuju mjere i organizuju svoj rad u skladu sa preporukama, ne treba da brinu zbog dolaska inspektora.

– Međutim, neodgovorno ponašanje neće se tolerisati i nesavjesni pojedinci koji ugrožavaju zdravlje građana snosiće sankcije u skladu sa zakonom. Cilj inspekcije primarno nije kažnjavanje, već zaštita zdravlja i života građana. U prethodnom periodu nastojali smo djelovati preventivno kada god je to bilo moguće, savjetovali subjekte o mjerama koje treba da poštuju, te ukazivali na značaj njihovog pridržavanja. Međutim, trenuti razvoj epidemiološke situacije nam ne ostavlja prostora za opuštanje, već upravo suprotno – upozoravaju iz Inspektorata, naglasivši da su spremni da organizaciju svog rada prilagode stanju na terenu.

– Očekujemo i od lokalnih zajednica da većim intezitetom angažuju svoje kapacitete. Dolazak inspektora privredni subjekti mogu očekivati u bilo koje doba dana, u radne dane, ali i dane vikenda. Naš zajednički interes je da privredni subjekti svoj rad prilagode trenutnim uslovima, kako bi nesmetano radili u obimu u kojem je to moguće, uz poštovanje svih epidemioloških mjera. Pozivamo ih da ostanu odgovorni u poštovanju preventivnih mjera, da se ne izlažu riziku od kažnjavanja, da svoj rad organizuju u skladu sa datim preporukama i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona – poručuju iz Inspektorata RS.

srpskainfo.com