Početna Vijesti Podžić s Turskom dogovara modernizaciju bh vojske

Podžić s Turskom dogovara modernizaciju bh vojske

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić razgovarao je danas u Sarajevu s predstavnicima turskih kompanija iz oblasti vojne industrije MKE i ASFAT, kako bi razmotrili neke od potencijalnih aspekata modernizovanja Oružanih snaga BiH.

Predstavljanje ovih i ostalih kompanija turske vojne industrije trebalo bi rezultirati realizacijom Sporazuma o vojno-finansijskoj saradnji Vijeća ministara i Vlade Turske, kojim se osigurava oko 45 miliona KM za podršku modernizovanju Oružanih snaga BiH te daljnjoj obuci pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u Turskoj.

Podžić je danas ponovo komentirao otkazivanje vojne vježbe između BiH i Srbije, koja se trebala održati sredinom ovog mjeseca. On je odbacio navode da je otkazana zajednička vojna vježba, koja je trebalo da bude održana na Manjači pored Banje Luke. Kako je rekao, vježba je odgođena isključivo zbog epidemiološke situacije.

– Mali broj naših vojnika je imuniziran i ne želim preuzimati rizik da se veliki broj vojnika zarazi. Čim se epidemiološka situacija popravi, vježbu ćemo normalno realizovati, nema nikakvog razloga za njeno otkazivanje – poručio je ministar Podžić.

ASHA prodaja vozila