Početna Prijedorski region Podrška zapošljavanju: Potpisano 30 ugovora

Podrška zapošljavanju: Potpisano 30 ugovora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korisnici projekta „Gradske mjere podrške zapošljavanju“, njih 30, danas su s Mašinskom školom potpisali ugovore za osposobljavanje za zanimanja CNC operateri u metalskoj industriji i zavarivači MIG-MAG postupkom.

Dijana Šobot, direktor Mašinske škole, ističe da je ovo nastavak saradnje Mašinske škole i Agencije „PREDA-PD“ na obuci za zanimanja koja traži današnje tržište rada. Ovo je drugi projekat podrške zapošljavanju. – Cilj nam je bio da ljude koji su na birou osposobimo za zanimanja s kojim mogu na tržište rada. To su zanimanja CNC operater u metalskoj industriji i varilac MIG-MAG postupkom. Imamo 18 kandidata za operatere i 12 za varioce. Program osposobljavanja i za jedno i za drugo zanimanje traje šest mjeseci. Teoretska i praktična nastava biće realizovane u Mašinskoj školi, jer za to postoje mogućnosti. Imamo mašine, stručne profesore i opremljene kabinete – dodala je ona.

Aleksandar Drljača, v.d. direktora Agencije za ekonomski razvoj „PREDA-PD“, kaže da je za realizaciju projekta sredstva izdvojio grad Prijedor. Drljača se nada da će put do posla i kroz prekvalifikaciju postati praksa. – Raduje nas što možemo ovim ljudima omogućiti prekvalifikaciju i da koliko sutra nađu posao u novoj struci za koju će se sad školovati. Naravno, ovo nije kraj angažovanja, kada je riječ o Agenciji „PREDA-PD“. I u narednom periodu osmišljavaćemo ovakve ili slične projekte – rekao je Drljača i pohvalio saradnju s Mašinskom školom, sa kojom provodi ovaj projekat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekat „Gradske mjere podrške zapošljavanju“ odobren je u decembru prošle godine od strane grada Prijedora. Realizacija je prekinuta u martu ove godine s uvođenjem vanrednog stanja zbog virusa korona. Mašinska škola u redovnom školskom procesu, u četvrtoj generaciji, obrazuje tehničare CNC tehnologija, a kada je riječ o variocima svake godine po jedno odjeljenje mada je interes duplo veći.

ASHA prodaja vozila