Početna Prijedorski region PODNESEN IZVJEŠTAJ PROTIV ĐAKOVIĆA Bivši gradonačelnik Prijedora osumnjičen da je oštetio budžet...

PODNESEN IZVJEŠTAJ PROTIV ĐAKOVIĆA Bivši gradonačelnik Prijedora osumnjičen da je oštetio budžet grada

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su u Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su izvještaj protiv M.Đ. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nesavjestan rad u službi”.

Nezvanično, izvještaj je podnesen protiv Milenka Đakovića, bivšeg gradonačelnika Prijedora.

Đaković se tereti da je kao odgovorno lice Gradske uprave Grada Prijedora u februaru 2018. godine, kršenjem propisa, nesavjesno postupao u službi.

– M.Đ. je osumnjičen da je jednostrano raskinuo Okvirni sporazum i Ugovor o zimskom održavanju puteva u Prijedoru koji je sklopljen sa akcionarskim društvom iz Prijedora, iako je izvođač radova od momenta stupanja na snagu Okvirnog sporazuma i Ugovora izvršavalo ugovorne obaveze – navodi se u saopštenju Policijske uprave Prijedor.

Dodaje se da je izvršenjem ovog krivičnog djela nastupila materijalna šteta za grad Prijedor u iznosu od 54.985,32 KM koliko je prinudnom naplatom grad isplatio akcionarskom društvu po osnovu naknade štete za neosnovano raskidanje ugovora.

srpskainfo