U amfiteatru Čaršijske džamije iz Fonda “INVESTIRAJ U ZNANJE” podijeljene su stipendije studentima sa područja Medžlisa Prijedor.

Na samom početku prisutnim studentima obratio se Glavni Imam Benjamin-ef. Hodžić, koji je naglasio izuzetnu važnost naobrazbe za vjernika, podvlačeći da je to stroga islamska dužnost za svakog vjernika i vjernicu, te da znanje kao takvo nema alternativu. Zahvalio im se što uče i savjetovao ih da ne napuštaju svoju zemlju i svoj grad nakon studija.

Predsjednik Medžlisa Ermin Trnjanin poselamio je prisutne, te također naglasio važnost studiranja i učenja. Naglasio je da je ovaj Fond potekao iz dzemata Čaršija-Stari grad. Posebno je akcentirao studentima da prate rad Medžlisa i pomazu ovaj Fond kada budu u prilici.

Prisutnim studentima zatim se obratio predsjednik i rukovodilac Fonda “INVESTIRAJ U ZNANJE” doktor stomatologije Amir Cerić koji kazao kako je ovo najveća novčana podjela studentima ovih godina, te naglasio važnost međusobne komunikacije i praćenja rada Fonda “Investiraj u znanje”. A zatim im je dr. Cerić uručio stipendije u iznosu od 600 KM.

Podsjećamo fond “Investiraj u znanje” je projekat koji je krenuo iz džemata Čaršija-Stari Grad a koji je Medžlis prepoznao kao dobar te ga danas u skladu svojih kapaciteta dodatno razvija i rukuvodi sa njim na radost mnogobrojnih studenata. Do danas iz ovog fonda “Investiraj u znanje” prijedorskim studentima podijeljeno je preko 65.000,00 KM.

U prilogu možete vidjeti fotografije kao i potpisane preuzete stipendije ali i donatore novčanih sredstava za Fond “Investiraj u znanje”.
Zahvaljujemo se svima koji učestvuju u ovom hajirli djelu te Vas i ovim putem pozivamo da budete dio ove, zasigurno izuzetno kvalitetne priče iz našeg Medžlisa i pomognete novčano ovaj Fond.