Početna Humanost PODIJELJENO 150 PAKETA HUMANITARNE POMOĆI

PODIJELJENO 150 PAKETA HUMANITARNE POMOĆI

Udruženje Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ iz Sanskog Mosta, čije se prostorije nalaze u zgradi Doma mladih u Banjalučkoj ulici, organizovalo je danas podjelu prehrambenih paketa za socijalno najugroženije porodice koje žive na području općine Sanski Most.

Prema riječima Aide Hotić, predsjednice „Merhameta“, ovo humanitarno društvo pomaže materijalno ugroženim građanima općine Sanski Most, a danas je podijeljeno 150 humanitarnih paketa koji su sadržavali osnovne prehrambene artikle i higijenske potrepštine.

Ovom prilikom iz ove organizacije uputili su poziv građanima Općine Sanski Most koji se nalaze u egzistencijalnoj ugroženosti i potrebi za pomoć, da se obrate u udruženje Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet na adresi Banjalučka ulica bb – zgrada Doma mladih, ili na broj telefona 037/683-467, svaki radni dan od 08:30 do 13:30 sati, kako bi se upisali u registar korisnika udruženja i dobili pravo na pomoć sukladno mogućnostima Merhameta. Isto tako, uputili su poziv građanima i institucijama da se svojim donacijama ili novčanim prilozima uključe u ovakve akcije.