Početna Prijedorski region “POD LUPOM”: BUGARSKI VOZ NA JEDNOM BIRAČKOM MJESTU U PRIJEDORU

“POD LUPOM”: BUGARSKI VOZ NA JEDNOM BIRAČKOM MJESTU U PRIJEDORU

Izbori su završeni, ali analiza izbornog dana nije. Za razliku od pojedinih gradova i opština u Bosni i Hercegovini, u Prijedoru je izborni dan protekao bez većih incidenata. Prema podacima Koalicije “Pod lupom”, bugarski voz, odnosno dolazak birača sa popunjenim glasačkim listićima i odlazak sa setom praznih listića zabilježen je na jednom biračkom mjestu.

– Posmatrači Koalicije “Pod lupom” su na jednom biračkom mjestu u Prijedoru zabilježili da je narušena tajnost glasanja, odnosno glasačke kutije su bile postavljene tako da se moglo vidjeti za koga birač glasa, ali se odmah nakon intervencije posmatrača Koalicije “Pod lupom” problem riješio – istakao je Hasan Kamenjaković, PR koordinator ove Koalicije.

Da većih problema i nepravilnosti prilikom glasanja u Prijedoru nije bilo, potvrdio je i Željko Škondrić, predsjednik Gradske izborne komisije.

– Do zatvaranja biračkih mjesta u Prijedoru nije bilo prigovora. Nakon zatvaranja biračkih mjesta, imali smo jedan prigovor od strane Gradskog odbora SDA. Prigovor se odnosi na rad biračkih odbora. Postupak je u toku – dodao je on.

Prema podacima Koalicije “Pod lupom”, izlaznost na lokalnim izborima u BiH je 51 odsto.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila