Početna Prijedorski region Počinje upis u sve sekcije SKUDA-a

Počinje upis u sve sekcije SKUDA-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Folklorni ansambl SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“ nedavno se vratio sa uspješnog gostovanja u Belgiji, na Međunarodnom festivalu folklora „Dofei“ u mjestu Voselar.

– Zadovolјni smo svime što smo ostvarili. Posebno lijepo je bilo gostovanje u Belgiji, gdje smo, kao što to obično biva, praćeni ovacijama i aplauzima publike, očarane energijom i virtuoznošću igrača i muzičara, gdje su kolege iz drugih ansambala prilazile da nam čestitaju. Posebno dirlјiv je bio ispraćaj koji su nam priredili naši divni domaćini. Osim toga, imali smo priliku da tokom putovanja vidimo predivne predjele i posjetimo kulturno-istorijske znamenitosti Belgije, Nјemačke i Austrije – rekla je Milena Marić Ciganović, predsjednik Društva.

Za članove SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“ proteklo lјeto bilo je ispunjeno brojnim aktivnostima. Iako je većina mlađih članova bila na odmoru, sa redovnim probama i aktivnostima su nastavili izvođački sastavi svih sekcija. Nakon lјetne škole folklora u Baošićima, folklorni ansambl i narodni orkestar imali su nekoliko nastupa u Prijedoru i okolini. Narodni orkestar i hor su, u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Ćirilo i Metodije“, u okviru Prijedorskog kulturnog lјeta realizovali Veče poezije. Dva nastupa imala je vokalna grupa. Hor i tamburaški orkestar su učestvovali na Večeri tambure u Brezičanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapažen nastup imao je tamburaški orkestar u nedavnom Nedjelјnom popodnevu BN Televizije, koje je emitovano iz Prijedora.

Nastupom na završnoj smotri folklora u okviru Kulturnog lјeta, biće zaokružene lјetne aktivnosti Društva. Početkom slјedeće sedmice, SKUD nastavlјa sa svojim aktivnostima u punom pogonu, počinju probe za svih deset grupa folklorne sekcije, počinje upis u sve sekcije.

– Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže. Sve koji vole da igraju, pjevaju, sviraju, pa i one koji znaju da šiju, vezu, pletu ili tkaju, pozivamo da se uklјuče u rad naših sekcija. Upis traje tokom septembra u terminima održavanja proba – rekao je Nebojša Aleksić, sekretar Društva.

(K.V.)

ASHA prodaja vozila