Početna Prijedorski region Počinje modernizacija javne rasvjete u Prijedoru

Počinje modernizacija javne rasvjete u Prijedoru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković i direktor banjalučkog preduzeća “Elnos”, Aleksandar Šukalo potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na modernizaciji javne rasvjete na području grada Prijedora.

LED rasvjetom biće poboljšan nivo osvjetljenosti i smanjena emisija štetnih gasova. Potrošnja struje biće smanjena za više od 60 odsto. Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković pojašnjava da je ovim projektom predviđena zamjena 9.925 rasvjetnih tijela u gradskoj i prigradskoj zoni.

– Grad će ostvariti značajne uštede na potrošnji električne enegrije, ali i na uslugama održavanja rasvjetnih tijela. Vlastita ulaganja odabranog izvođača su 5.835.619,65 KM sa uračunatim PDV-om, a iz budžeta grada investicija će mu biti otplaćena u roku od 144 mjeseca kroz model finansiranja iz uštede potrošnje električne energije. Sredstva od uštede ćemo investirati u nova rasvjetna tijela na području grada – dodao je Đaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banjalučko preduzeće “Elnos” posluje u 11 zemalja Evrope, ali kako kaže direktor Aleksandar Šukalo, u fokusu njihovog rada su projekti u Republici Srpskoj. Ne krije zadovoljstvo i realizacijom ovog projekta u Prijedoru.

– Ugradićemo i pustiti u pogon nova rasvjeta tijela, koja su realizovana u LED tehnologiji. Benefita ovog projekta ima mnogo. Građani Prijedora će dobiti modernu, pouzdaniju i kvalitetniju rasvjetu, a sa druge strane tu su uštede finansijske prirode, jer će računi za električnu energiju, po realizaciji ovog projekta, biti znatno manji – rekao je Šukalo.

Rok za izvođenje radova je 150 kalendarskih dana.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila