Početna Prijedorski region Počinje izlov ribe u ribnjaku “Saničani”

Počinje izlov ribe u ribnjaku “Saničani”

Iako je u stečaju u prijedorskom ribnjaku „Saničani“ u ponedjeljak počinje izlov ribe. Na ovaj način, ribnjak će se nakon višegodišnjeg propadanja pokrenuti sa mrtve tačke. Njega su danas posjetili predstavnici Gradske uprave koji insistiraju da se jedan od najvećih privrednih potencijala održi u životu.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević kaže da je ribnjak hronični problem, ali istovremeno i veliki potrencijal grada Prijedora.

“Nama kao Gradskoj upravi je naravno u interesu da poslovanje bude onako kako treba biti da stvaramo prihod, a ne da stvaramo konstanstne gubitke u ribnjaku. U ponedjeljak počinje izlov i nadam se da ćemo uspjeti izvršiti neformalnu kontrolu tog procesa, da neće biti javašluka i nekih nedozvoljenih radnji”, rekao je Kovačević.

Izlov će obavljati 14 radnika ribnjaka koji nisu primili između 18 i 20 plata. Njima bi trebalo da budu isplaćeni i prvi prihodi od prodaje ribe.

Stečaj u ribnjaku “Saničani” otvoren u martu,a stečajna masa procijenjena je na 18 miliona maraka. Zemljište i objekti, koji su ranije pripali banci, vrijedni su 2,2 miliona maraka. Ribnjak je prethodnih godina potpuno bio zapostavljen, a riba nije hranjena. Tek ove godine je na molbu Grada , Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS obezbijedilo 40 tona hrane za ribu kako bi mogla preživjeti.

kozarski.com