Početna Prijedorski region POČEO ULIČNI TURNIR 3X3 FIBA U BASKETU

POČEO ULIČNI TURNIR 3X3 FIBA U BASKETU

Na Trgu majora Zorana Karlice počeo je dvodnevni  Međunarodni ulični 3×3 FIBA turnir u basketu.Okupio je učesnike iz regiona, ali i domaće snage.

”Ima jako dobrih ekipa. Dolazi nam jedna ekipa iz Hrvatske koja je sam vrh basketa, potom jedna ekipa iz Srbije a tu su i dvije najbolje ekipe  iz BiH, ali i Republike Srpske. Sasvim solidan turnir”, kaže Aleksandar Ivetić, učesnik turnira.

Ulični basket 3X3 FIBA organizuje se u cijeloj Republici Srpskoj,a  ove godine organizovan je  turnir i u juniorskoj konkurenciji.

”Imamo turnir u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. To je osam klubova u juniorskoj, a u seniorskoj  12 ekipa. Učesnici turnira su iz Prijedora i drugih gradova Republike Srpske. Imamo jednu ekipu iz Srbije i jednu ekipu iz Hrvatske”, dodao je Nikola Marin, jedan od organizatora turnira.

Večeras je odigrana grupna faza turnira, a sutra je predviđen završetak kada će se odigrati četvrtfinale, polufinale i finale. Prva nagrada  u seniorskoj konkurenciji je 2000KM, drugo mjesto 500, dok je  u juniorskoj konkurenciji prvo mjesto 400KM.

kozarski.com