Početna Kultura Počeo ŠA Fest

Počeo ŠA Fest

U Prijedoru je jučer održana konferencija za medije kojom je zvanično počeo ŠA Fest.

Ovogodišnja dešavanja u gradu na Sani počinju ŠA ulicom koja traje 27. i 28. jula i nastavljaju se programom ŠA festa u Starom gradu u Prijedoru koncertima najvećih regionalnih muzičkih izvođača.

Jelena Maksimović, u ime organizacionog tima predstavila je kompletan program festivala od 27. do 31. jula, te dodatno istakla značaj ovog jedinstvenog festivala za Grad i regiju. Podsjetila je i da iza ŠA Festa stoji istoimeno Udruženje u kojem djeluje Fond Dalibor Popović Mikša te da se prihod od prodatih ulaznica usmjerava u razvoj kulture, umjetnosti, kreativnosti i autorskog rada, te da je ŠA Fest pokretač kreativne industrije koja treba da bude baza privrednog razvoja ovog grada.

U srijedu je 27.7. Teatar trg otvorio glumac Zijah Sokolović sa svojom predstavom “Međuigre 0-24”. Zahvalivši se na pozivu istakao je sljedeće: “Čast mi je da kao umjetnik i običan čovjek dolazim na festival koji se organizuje u ime sjećanja na jednog umjetnika. Drago mi je da ću sa svojom umjetnošću i svojom predstavom doprinijeti sjećanju na čovjeka koji je ostavio pečat u ovom gradu i na njegove građane, a da oni možda toga nisu ni svjesni. Čitava ova manifestacija je divna za kosmos, ne samo za ovaj grad”, rekao je Sokolović.

Grad Prijedor i ove godine dao je podršku ŠA Festu. Načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović istakla između ostalog “da je ŠA Fest dio kulturno-kreativnih industrija koji etablira grad Prijedor ne samo u Srpskoj, već i u regionu.”

ŠA Fest je memorijalni festival posvećen Daliboru Popoviću Mikši i održava se u Prijedoru od 27. do 31. jula, a i ove godine dio je Prijedorskog ljeta kulture.