Početna Biznis Počeo projekat “Dig IT” od pola miliona KM

Počeo projekat “Dig IT” od pola miliona KM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Privredna komora Republike Srpske počela je realizaciju projekta “Centar za digitalizaciju, podizanje konkurentnosti i inovacije u malim i srednjim preduzećima – Dig IT” ukupne vrijednosti 484.379 KM, čiji je cilj podizanje konkurentnosti i inovacionih kapaciteta izvozno orijentisanih malih i srednjih preduzeća u metalskom sektoru.

U sufinansiranju ovog projekta, čija će realizacija trajati 18 mjeseci, EU učestvuje sa 383.998 KM putem projekta “EU4biznis”, saopšteno je iz Privredne komore Republike Srpske.

Projektom će se uspostaviti i ojačati Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Republike Srpske kroz koji će se obučiti 10 IT konsultanata za izradu digitalnih mapa i digitalnih strategija u ciljanim privrednim subjektima.

Tokom realizacije “Dig IT” projekta predviđen je veći broj projektnih aktivnosti usmjerenih na povećanje svijesti kompanija o značaju i neophodnosti digitalne transformacije, kao i njihovog znanja o procesima koje donosi digitalizacija koja preduzećima omogućava poslovnu optimizaciju, smanjenje troškova i povećanje produktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jačanjem konkurentnosti kompanije će povećati prodaju i plasman svojih proizvoda na domaćem i inostranom tržištu i na taj način obezbijediti nova radna mjesta.

Privredna komora Republike Srpske će kroz Centar za digitalnu transformaciju, a u saradnji sa partnerima, razviti održivu standardizovanu podršku za mala i srednja preduzeća u procesu digitalne transformacije, te pružiti podršku preduzećima u ovim procesima.

Partneri na ovom projektu su Područna privredna komora Banjaluka, Inovacioni centar Banjaluka, te kompanije “Saga NFG” iz Banjaluke i “Topinoks” iz Prnjavora.

Projekat “EU4biznis” podstiče razvoj preduzetništva, izvozno orijentisanih sektora, turizma i poljoprivrede, kao i ruralni razvoj s ciljem jačanja ekonomije BiH.

Njegova vrijednost je 16,1 milion evra, a zajednički ga finansiraju EU sa 15 miliona eura i Njemačka sa 1,1 miliona.

ASHA prodaja vozila