Početna Prijedorski region POČEO AUTO-RELI “KOZARA-SUTJESKA 2021”

POČEO AUTO-RELI “KOZARA-SUTJESKA 2021”

Na Mrakovici je danas počeo auto-reli „Kozara-Sutjeska“ 2021.“, koji će takmičari voziti dva dana, od Mrakovice  do Tjentišta na Sutjesci.

Kozara je danas  ugostila  25 učesnika auto-relija, a  startu  je prethodio ispit spretnosti, nakon čega su se zaljubljenici u četverotočkaše i brzu vožnju uputili na vičečasovnu reli vožnju do Nacionalnog parka Sutjeska.

Cilj manifestacije je i da podsjeti  na značajne datume iz  Narodno-oslobodilačke borbe u Drugom svjetskom ratu, ali i promoviše nacionalne parkove Kozaru i Sutjesku, kao i druge turističke potencijale Srpske, kažu u Auto-moto savezu.

– Ovdje ćemo danas imati do 25 takmičara na Kozari, a sutra u Sarajevu kreće oko 110 takmičara.Dozvolili smo da u jednom vozilu budu dva takmičara i da to bude jedna posada. Svako  se boduje posebno, za sebe   izuzev  ocjenske vožnje .Tražimo ispit znanja i testiramo ih na jednom testu od šest pitanja. Nakon toga ide test spretnosti,  da vidimo koliko su vješti  na poligonu. Najvažnija je ocjenska vožnja, da vidimo kako se oni  ponašaju u redovnom, realnom saobraćaju  od Istočnog  Sarajeva do Tjentišta- rekao je Ranko Babić, generalni sekretar AMS RS.

Otvarajući današnji reli  Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza RS je rekao, da cilj današnje manifestacije nije samo promovisanje  auto- moto aktivnosti, već  podizanje saobraćajne kulture  na viši nivo.

Otvaranju današnje manifestacije na Kozari, prisustvovala  je  Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma RS i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović.

– Drago mi je da sam danas ovdje i da na djelu vidim spretnost učesnika relija. Ovo je jedna divna manifestacija, jer sa njom promovišemo Kozaru  i njene  turističke potencijale –  poručio je Pavlović.

Auto reli završava u nedjelju na Tjentištu, nakon čega će biti proglašeni pobjednici u svim kategorijama , te u muškoj i ženskoj konkurenciji.

kozarski.com