fbpx

Počelo oslikavnje šestog pobjedničkog murala “Gejm on”

Na fasadi zgrade, u neposrednoj blizini kružnog toka, danas je počelo oslikavnje šestog pobjedničkog murala “Gejm on”, autora akademskog slikara i profesora likovne kulture Ljubiše Pušca. Glavni junak njegovog murala je “ Super Mario “, kultni lik iz istoimene igrice koji je njegovoj, ali i generacijama poslije njega, ostao u lijepom sjećanju.

-Nešto što smo , kroz tu neku kultnu igricu i kroz taj lik u djetinjstvu imali priliku manje više svi da upoznamo – rekao je Pušac ponosan na činjenicu što će njegov mural krasiti jednu od fasada na ulazu u grad.

Oslikavanju prvog murala prisustvovali su Selver Begić, akademski slikar iz Banjaluke koji će Pušcu asistirati na njegovom muralu, potom Boris Eremić, akademski slikar i predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Grada Prijedora koje stoji iza projekta “Prijedor- Grad murala” i Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora koji je izrazio zadovoljstvo tim što su pored umjetnika i građani prihvatili ideju murala kao načina uređenja gradskih fasada.

– Priča o muralima se potpuno uklopila. Ona ima svoju estetsku dimenziju, lijepa je za vidjeti, a s muralima uređujemo i fasade zgrada što doprinosi ljepšem izgledu grada. To primjećuju i oni koji dalaze u Prijedor – rekao je Đaković. Autor pobjedničkog murala dobio je međunarodnu plaketu “Paola de Manincor” i 3000 maraka koje je obezbijedila Autonomna provincija Trentino dok je grad obezbijedio pripremu i fasadu zgrade na kojoj će biti oslikan do kraja ovog mjeseca.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila