Početna Prijedorski region Počeli radovi na sanaciji klizišta na Bukovoj kosi

Počeli radovi na sanaciji klizišta na Bukovoj kosi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počeli su radovi na sanaciji klizišta na Bukovoj kosi. To je značajno za mještane zaseoka Zavišići, kojima je ovo jedina putna komunikacija sa Prijedorom i Kozarskom Dubicom (Bosanska Dubica).

– Mnogo mi ovo znači. Nakon zemljotresa sam primjetio da se pokrenulo klizište. Ja sam bolestan i kad krenem doktoru, nemam kuda – rekao je Novo Prerad, mještanin zaseoka Zavišići.

– Problem je riješen. Ja se, u ime sela i u svoje lično ime, zahvaljujem Gradskoj upravi. Djeca ovuda idu uškolu, ljudi idu na posao, a stariji ljekaru – istakao je Radovan Đaković, član Savjeta mjesne zajednice “Dr Mladen Stojanović” Veliko Palančište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao je povjeren prijedorskom preduzeću “NEK 03”, a vrijednost investicije je oko 6.000 KM.

– Nismo radili geomehanički elaborat, jer nije bilo vremena. Uradili smo preraspodjelu masa klizišta, dodatno opterećenje klizišta, zamjenu materijala koje je pokrenulo tijela klizišta, kao i nasipanje i formiranje kosine klizišta – objasnio je Boško Stojančić, predstavnik Gradske uprave. Prema njegovim informacijama, na području grada aktivirana su još dva klizišta, u Kozaruši i Bišćanima.

ASHA prodaja vozila