fbpx

Počeli radovi na sanaciji Drugog paviljona Studentskog centra

Radovi na sanaciji Drugog paviljona studentskog centra “Nikola Tesla” su počeli danas, a radove je ozvaničio ministar obrazovanja RS Dane Malešević.

Ministar je rekao da će izvođač prvo raditi na obezbjeđenju gradilišta, a sutra već počinju sa sanacijom.

“Ponosno smo dočekali da uvedemo izvođača radova u posao i oni će već sutra početi sa obezbjeđivanjem gradilišta, a kasnije će početi da rade na samom objektu. Sanacija obuhvata objekat  jedan i dva sa studentskim restoranom, kao i sanacija svih prostora koji su oštećeni. U kasnjoj fazi počeće unošenje namještaja” rekao je ministar.

Napomenu je da će direktor Studentskog centra obezbijediti namještaj te izrazio nadu da će radovi biti završeni u roku od  120 dana, odnosno do početka naredne akademske godine.

Vlada RS zadužila je krajem januara Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede novac za sanaciju prva dva paviljona i restorana Studentskog centra “Nikola Tesla” u iznosu od 2,7 miliona KM bez PDV-a.

Više od 1.000 studenata prva tri paviljona, sa kojih je olujni vjetar sredinom decembra prošle godine odnio krovove, napustilo je tada na sedam dana svoje sobe, a poslije su preraspoređeni po drugim sobama koje nisu oštećene.

(Nezavisne)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila