Početna Prijedorski region Počeli radovi na rekonstrukciji škole u Rasavcima

Počeli radovi na rekonstrukciji škole u Rasavcima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozvaničen je početak radova na rekonstrukciji područne Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Rasavcima. Vrijednost radova je 300.000 KM, a sredstva je obezbjedila Vlada Republike Srpske – Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Ova škola je sagrađena davne 1912. godine, a jedna je od prijedorskih područnih škola sa najvećim brojem učenika. Učenici su nastavu pohađali u lošim uslovima. – Sve je u školi bilo staro, zidovi oronuli, kada je padala kiša unutra nam je prokišnjavalo, a zimi je bilo baš hladno – rekao je Dejan Stupar, učenik petog razreda.

Dejanova majka, Gorana, rekla nam je da su roditelji svaki dan brinuli za bezbjednost svoje djece. – Konačno je došao i taj dan da se škola obnovi i da nam djeca borave u sigurnim prostorijama, a ne da svaki dan strijepimo šta će se desiti, jer objekat je bio i jako lošem stanju – dodala je Gorana Stupar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas mogu da odahnu. Njihova škola će konačno imati uslove dostojne 21. vijeka. – Radovi podrazumijevaju kompletnu sanaciju i adaptaciju, kao i dogradnju objekta. U dograđeni objekat biće smještena kotlovnica i toaleti. Unutrašnji prostor će se preurediti za učionice, dok će na spratu škole biti uređen prostor za zbornicu i kabinete – rekao je Stevica Džogazović, direktor OŠ „Dositej Obradović“.

Prostorije škole danas je obišao i Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora gdje je detaljnije upoznat sa predstojećim radovima. – Za vrijeme trajanja radova na rekonstrukciji škole, učenici će nastavu pohađati u centralnoj OŠ „Dositej Obradović“ na Pećanima. Gradska uprava je za 45 đaka obezbjedila besplatan prevoz – rekao je Đaković.

K.V.

ASHA prodaja vozila