Početna Prijedorski region POČELI RADOVI NA IZGRADNJI PAROHIJSKOG DOMA NA URIJAMA

POČELI RADOVI NA IZGRADNJI PAROHIJSKOG DOMA NA URIJAMA

Ovih dana počeli su radovi na izgradnji parohijskog doma u porti Crkve Svetog proroka Ilije na Urijama. Planirano je da vanjski radovi na izgradnji parohijskog doma, uključujući i pokrivanje objekta, budu završeni do oktobra ove godine. Poslije toga, u zavisnosti od prikupljenih sredstava, biće nastavljeno unutrašnje uređenje. Prema projektu, za taj dio radova biće neophodno oko 220 hiljada maraka.

Na veliki pravoslavni praznik Spasovdan, održano je donatorsko veče za izgradnju ovog parohijskog doma. Akciju prikupljanja sredstava organizovali su mještani Urija, a odazvao se veliki broj donatora. Prikupljeno je oko 215 hiljada maraka. Dio sredstava je u novcu, a dio u građevinskom materijalu i radnoj snazi. Prikupljeni iznos dovoljan je da se objekat ozida i pokrije.

U Građevinskom odboru ističu da se nastavlja akcija prikupljanja sredstava i da će uskoro organizovati još jedno donatorsko veče. Očekuju prisustvo između 50 i 70 donatora, koji nisu uspijeli doći prošli put. U porti Crkve Svetog proroka Ilije na Urijama preduzeće “MG MIND” izgradiće dječije igralište.

kozarski.com