Početna Prijedorski region Počeli „Dani šljive“

Počeli „Dani šljive“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Malom gradskom trgu, počela je privredno-turistička manifestacija „Dani šljive“, koja je ove godine okupila 16 izlagača. Ovu sajamsku aktivnost organizuje Udruženje voćara Prijedor u saradnji sa Gradskom upravom.

Uzgajivači su izložili brojne sorte ovog voća, a kako kažu zadovoljni su ovogodišnjim rodom. U narednih 10 dana, koliko će trajati ova manifestacija, naši sugrađani moći će da kupe ove voćke po vrlo povoljnoj cijeni. Na brojnim štandovima izloženi su i mnogobrojni proizvodi od šljive: razne vrste rakija, džemova, slatkog, ali i drugog voća.

Pojedini prijedorski voćari su pretrpjeli ogromnu štetu prilikom nedavnog nevremena i grada. Gradonačelnik Milenko Đaković pozvao je poljoprivrednike da mjesnim zajednicama prijave materijalnu štetu. Gradska uprava je formirala komisije za procjenu štete u poljoprivredi i na infrastrukturnim objektima i mehanizaciji, koje su ovih dana započele rad na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada Republike Srpske odlučila da gradu Prijedor dodijeli dva miliona maraka za pomoć u saniranju posljedica nevremena na domaćinstvima, pomoćnim objektima i mehanizaciji.

K.V.

ASHA prodaja vozila