Početna Sport POČELE PRIPREME NOGOMETAŠA PODGRMEČA

POČELE PRIPREME NOGOMETAŠA PODGRMEČA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Podgrmeča su na Gradskom stadionu u Sanskom Mostu počeli sa pripremama sa predstojeću sezonu u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad. Cilj je izboriti plasman u prvoligaško društvo. Šef stručnog štaba Podgrmeča, Benjamin Ključanin, na raspolaganju ima 22 igrača i radi se većinom o igračima koji su branili boje kluba u proteklom šampionatu, a pripremama se priključilo i nekoliko igrača koji su se nametnuli svojim igrama u omladinskom pogonu kluba.

Pomenimo, zbog pandemije korona virusa Izvršni odbor NS FBiH donio je odluku o prekidu prvensta u svim ligama. Odigran je samo jesenji dio prvenstva u Drugoj ligi F BiH Zapad, a Podgrmeč je prvi dio sezone završio na odličnom drugom mjestu sa 29 bodova i sa samo jednim bodom zaostatka za vodećim Rudarom iz Han Bile kod Travnika. Dakle, sanski drugoligaš je izgubio šansu da se bori za šampionsku titulu i plasman u viši rang takmičenja.

Tako je Prva liga ponovo ostala samo san. Trener Ključanin kaže da se nada, da se u narednoj sezoni može izboriti plasman u Prvu ligu. Raduje podatak da je igrački kadar Podgrmeča ostao skoro isti, odlazaka iz kluba nije bilo, ali je bilo povrataka, a trener Ključanin ističe da ekipa koju ima naraspolaganju predstavlja spoj mladosti i isusktva što bi trebalo rezultirati uspjehom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Podgrmeča jučer su dobili i vrijednu donaciju. Naime, predsjednik Asocijacije mladi SDA Armin Islamović je uručio 60 majica sanskim mogometašima, i to 30 radnih za trening i 30 paradnih polo majica za gostujuće utakmice. Islamović je ovom prilikom najavio i pomoć ostalim sanskim nogometnim klubovima, a kapiten ekipe Podgrmeča Sadin Seferović se u ime svojih saigrača i Stručnog štaba zahvalio na uručenoj donaciji. Drugoligaško prvenstvo počinje 8. augusta, a nogometaši Podgrmeča će do tada pripreme obaviti na Gradskom stadionu i teretani, a u planu je i odigravanje prijateljskih utakmica. Na kraju sanskim nogometašima samo možemo poželjeti puno sportske sreće u predstojećim prventsvenim okršajima.

ASHA prodaja vozila