Početna Prijedorski region Počela “Zimska čarolija” na Sani

Počela “Zimska čarolija” na Sani

Ovogodišnja kulturno-zabavna manifestacija „Zimska čarolija“ svečano je otvorena u protekli petak u Sanskom Mostu i trajaće sve do 5. januara iduće godine.

Centar dešavanja u okviru ovoga događaja biće na platou ispred zgrade Gimnazije, gdje se nalaze klizalište, sadržaji za najmlađe, adventske kućice s raznim sadržajima, te bina na kojoj se izvodi program.

Pokrovitelj manifestacije je općina Sanski Most, a organizator Javno preduzeće “Radio televizija Sana”. Direktor ove medijske kuće, Midhat Dedić, kaže kako će se tokom manifestacije svakodnevno održavati zimski sajam na kojem će prodavači nuditi posjetiocima bogatu gastronomsku ponudu, poput hrane, domaćih kolača, toplih napitaka, ali i vlastitih rukotvorina iz kućne radinosti.

“Zamislili smo da ovo bude mjesto gdje će se u narednim danima okupljati Sanjani i gosti našeg grada različitih generacija, a posebno smo se potrudili da kreiramo sadržaje za najmlađe. Svaku večer na maloj sceni održavaće se kulturni, umjetnički, muzički i drugi događaji, a naše najmlađe sugrađane zabavljaće maskote u obliku najpoznatijih crtanih likova“, kazao je Dedić. Već prve noći manifestacije zabilježena je velika posjeta, a posebna atrakcija bili su članovi Motociklističkog kluba „Sana“, koji su, preobučeni u Djeda Mrazove, dijelili novogodišnje paketiće najmlađima. Inače, i ove godine u Sanskom Mostu biće organizovan novogodišnji doček na otvorenom.

Nezavisne