fbpx

Počela sjednica Parlamenta RS

U Banjaluci je počela sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude razmatran Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske

Na dnevnom redu su i nacrti zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske, o zaštiti od nejonizujućih zračenja, o gradu Gradiška, o radio-amaterizmu u Republici Srpskoj, o unutrašnjoj plovidbi Republike Srpske, te o protivgradnoj zaštiti, najavljeno je iz parlamenta Srpske.

Pred poslanicima su i nacrti zakona o izmjeni Zakona o privrednim društvima, o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, o izmjenama i dopunama Zakona o Komori inženjera poljoprivrede Republike Srpske.

Biće razmatrani i nacrti zakona o izmjenama i dopunama Zakona o genetički modifikovanim organizmima, o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, o izmjenama i dopunama Zakona o duvanu.

Narodna skupština razmatraće i Nacrt strategije razvoja preduzetništva žena Republike Srpske za period 2018-2022. godine, prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2019. godinu, godišnji revizorski izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2018. godinu.

Poslanici će razmatrati i prijedlog zaključka u vezi sa uvođenjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u Republici Srpskoj – građanska inicijativa.

Kao prva tačka dnevnog predviđena su poslanička pitanja i odgovori, “Aktuelni čas”.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila