Početna Vijesti Počela sezona intenzivnije rekonstrukcije i izgradnje puteva

Počela sezona intenzivnije rekonstrukcije i izgradnje puteva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilaskom završnih radova na rekonstrukciji lokalnog puta Grabovac – Ćela u Prijedoru predstavnici gradske vlasti najavili su danas početak sezone intenzivinije rekonstrukcije i izgradnje puteva na području grada.

On je najavio da slijede poslovi rekonstrukcije i makadamskih i asfaltnih puteva, a potom i izgradnje asfaltnih puteva.

Predsjednik Skupštine grada Prijedora Sead Jakupović rekao je da je u ovom dijelu Ćele najviše ljudi koji i žive u svojim kućama, a najmanje onih kojima su kuće tu, a žive u inostranstvu, te je tim više ovaj put bio potreban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izvođač radova “Prijedorputevi” kvalitetno je radio i građani su zadovoljni. Sredstva za ovo su obezbijeđena još polovinom 2017.godine kreditnim zaduženjem i danas se to konačno završava presvlačenjem drugog sloja asfalta i naredna dva dana biće postavljene bankine”, naveo je Jakupović.

On je najavio da će ograničenje tereta na ovoj dionici biti deset tona i da će biti postavljena odgovarajuća signalizacija, te pozvao mještane da prijave onog ko ne bude poštovao to ograničenje, a sve u cilju da se zaštiti put.

“Ovdje živi mješovito stanovništvo, Srbi i Bošnjaci, i nije bilo nikada nikakvih problema što i danas želim da potenciram. Nedaleko se svake godine održava proslava Hidžretske nove godine i grad podržava i tu manifestaciju. Mi smo kandidovali i taj put od 200 metara, ali se nije mogao zbog određenih procedura završiti. Vjerujem da ćemo i iu tome uspjeti na zadovoljstvo mještana”, dodao ej Jakupović.

Mještani zaseoka Grabovac Mirko Ratković i Fadil Softić zahvalili su se gradskim vlastima i rekli da će obnovljeni put umnogome olakšati život mještanima.

” Ovo nam puno znači i ovo je izuzetan projekat za nas ovdje te bih naglasio da smo ovaj projekat uradili zajedničkim snagama”, naglasili su mještani očekujući nove projekte.

(Prijedorgrad.org)

ASHA prodaja vozila