Dekorativnim instalacijama zimskih elemenata, kao što su Snješko Bjelić, jelke i slično, danas su počele aktivnosti povodom manifestacije „Prijedorska zima“. Dekorativne instalacije izradile su članice Udruženja  „Žene u umjetnosti“. Figure su namijenjene prije svega djeci, ali ima i onih koje su privlačne i odraslima.

„Cilj je bio da dekorativno napravimo malo taj zimski ambijent, da se prolaznici mogu zadržati, pogledati. Djecu to jako interesuje, a bogami i odrasle“, kaže Biljana Anđelić, predsjednik Udruženja „Žene u umjetnosti“

U Odjeljenju za društvene djelatnosti ističu da će “Prijedorska zima” kroz 42 programska sadržaja biti realizovana na osam različitih lokacija.

„Ove godine, kada je u pitanju “Prijedorsko kulturno ljeto”, sve naše tradicionalne manifestacije u potpunosti smo realizovali. “Prijedorska zima” je slična Kulturnom ljetu, s tim što tu  imamo i manifestacije koje su organizovali Odjeljenje za privredu, kao i Turistička organizacija. To je jedan splet programa kulturnog, privrednog i turističkog sadržaja“, kaže Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

kozarski