Početna Prijedorski region Počela masovna kontinuirana imunizacija- vakcinisao se i predsjednik Skupštine grada

Počela masovna kontinuirana imunizacija- vakcinisao se i predsjednik Skupštine grada

Vakcinacija će se obavljati na vakcinalnom punktu u prostorijama multifunkcionalne sale u okviru Teritorijalne vatrogasne jedinice /Vatrogasni dom u vremenu od 09:00 do 19:00 časova radnim danima, kao i subotom od 07:00 do 14:00 časova.

Danas je vakcinu primio i predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović koji je tom prilikom istakao da je i ranije apelovao na građane da se što više odazovu procesu imunizacije protiv virsua KOVID 19.

” Ja sam i ranije izjavljivao da ću se vakcinisati prvom prilikom kada bude mogućnost ,a da ne uzimam nikome drugome mjesto. Čekao sam da dođem na red i ovim putem apelujem na sve sugrađane da se vakcinišu kako bismo zaštitili sebe , svoje porodice i sve naše sugrađane”, rekao je Duratović novinarima.

On je dodao da samo tako odgovornim odnosom možemo prevazići ovu pošast koja se zove korona virus i vratiti se normalnom životu.
U redu za vakcinaciju bila je i v.d. načelnica Odjeljenja za drustvene djelatnosti Monja Kasalović koja je svojim primjerom željela da podstakne ostale sugrađane da iskorsite ovu mogućnost i vakciišu se.

Inače, vakcinacija će se obavljati bez prethodnog zakazivanja i naručivanja, uz napomenu da prednost za vakcinaciju imaju osobe iznad 65 godina života, te pacijenti mlađi od 64 godine života koji boluju od hroničnih oboljenja.

Osobe koje su zakazane za drugu dozu vakcine Sinofarm za dane 19. 20.07. i 22.07.2021. godine,iz Doma zdravlja obavještavaju da će revakcinacija biti obavljena na pomenutom vakcinalnom punktu Multifunkcionalne sale (Vatrogasni dom) u vremenu od 09:00 do 14:00 časova.

Takođe, građanima je upućen apel da se na vakcinalnom punktu obavezno pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera (održavanje fizičke distance, nošenje maske koja pokriva usta i nos), te da se pridržavaju uputstava koja će dobiti od osoblja koje provodi imunizaciju.