Početna Politika Počela konstitutivna sjednica Skupštine grada Prijedora

Počela konstitutivna sjednica Skupštine grada Prijedora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Prijedoru je počela konstitutivna sjednica Skupštine grada Prijedora. Odbornici su izabrali tročlano predsjedništvo koje čine Azra Pašalić (PDA) kao najstariji odbornik, i dva najmlađa odbornika Slobodan Javor (SNSD) i Zlatko Ritan (DNS).

Međutim već sat vremena odbornici ne mogu da se dogovore u vezi sa sastavom, Komisije za izbor i imenovanja.

U ovu komisiju predloženi su Duško Miletić (SPS) kao predsjednik, te Azra Pašalić potpredsjednik i članovi Igor Javorić (DNS) i Nenad Mejakić (US). Odbornik SDA Mesud Trnjanin kaže da juče na sastanku šefova odborničkih klubova nije dogovoren ovakav sastav Komisije za izbor i imenovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Peta smo stranka po broju osvojenih glasova i smatramo da treba da imamo člana u Komisiji – rekao je Trnjanin.

Odbornica SDS Biljana Knežević rekla je da bi i ova stranka trebalo da ima člana Komisije jer je treća po broju glasova, te da od pet članova treba da ima najmanje dvije žene zbog ravnopravne zastupljenosti polova. Bivši gradonačelnik Prijedora, a sadašnji odbornik Milenko Đaković je rekao da nijedan današnji prijedlog neće biti u skladu sa aktima.

– Prva tri člana Komisije trebalo bi da budu iz SNSD, DNS i SDS zbog broja osvojenih glasova, a za ostala dva nema propisanih kriterijuma. Juče je bio prijedlog da ta dva bude iz partija koje imaju najviše odbornika, to bi bili predstavnici Pokreta za Prijedor i SDA – istakao je Đaković.

Nakon što se formira Komisija za izbor i imenovanja trebalo bi da budu izabrani predsjednik i potprdsjednik Skupštine grada Prijedora, potom vršilac dužnosti sekretara Skupštine kao i vršioci dužnosti Odjeljenja gradske uprave Prijedor.

Od 31 sjednici prisustvuje 30 odbornika. Milan Tubin (SDS) koji je narodni poslanik odrekao se odborničkog mandata. Umjesto njega u Skupštinu grada ulazi Predrag Starčević koje CIK treba da verifikuje mandat. Očekuje se da će u narednom periodu biti još promjena ispred određenih partija nakon što njihovi odbornici budu imenovani na neke od funkcija u gradu.

izvor: srpskainfo.com

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

ASHA prodaja vozila