Početna Prijedorski region Počela imunizacija stanovnika starijih od 65 godina

Počela imunizacija stanovnika starijih od 65 godina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnica Higijensko-epidemiološke službe prijedorskog Doma zdravlja Milica Otković potvrdila je da se imunizacija provodi ruskom vakcinom sputnjik ve i da je ukupan broj prijavljenih lica iz ove populacije 2187.
” U toku slijedeće sedmice nastaviće se imunizacija lica , a prema dinamici kako se bude odvijala i kako bude tekao samo čin imunizacije”, kazala je Otkovićeva.

Ona je potvrdila da će svi građani stariji od 65 godina biti pregledani i ljekari će utvrditi da li smiju primiti vakcinu ili ne, kao i da će za 21 dan biti pozvani na revakcinaciju.
Početku vakcinacije u Prijedoru je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović koji je pozdravio početak ove aktivnosti u gradu.

” Drago mi je da se prema broju prijavljenih vidi da su građani osjetili potrebu i značaj te vakcinacije i ovim poutem pozivam i one građane starije od 65 godina, a koji se nisu prijavili da to učine kako bi što prije dobili tu vakcinu”, rekao je Pavlović.
On se zahvalio Ministarstvu zdravlja Republike Srpske i Domu zdravlja koji su brzo reagovali i krenuli već sa imunizacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je najavio da će se tokom trajanja procesa vakcinacije pronaći drugi prostor kako bi se taj provers i brže odvijao.

” Ovo je alternativna lokacija koju smo odredili, a čim se intenzivnije krene sa vakcinacijom biće određen adekvatniji prostor kako bi što više građana mogli da budu vakcinisani”, rekao je Pavlović.
Za sada je u opticaju Sportska dvorana “Mladost”, ali kako ističe gradonačelnik, konačnu odluku će donijeti kada bude bio poznat broj prijavljenih građana za vakcinaciju.

ASHA prodaja vozila