fbpx

Počela hitna sanacija puteva u Prijedoru

Ovih dana krenulo se u hitnu sanaciju makadamskih puteva u pojedinim prijedorskim naseljima.

Nezadovoljstvo građana u čijim naseljima su putevi i ulice u lošem stanju je potpuno razumljivo, kaže Zlatko Ritan, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja  za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove. On je naglasio da su predstavnici ovog odjeljenja na terenu, i da u saradnji sa stanovništvom rade na rješavanju problema.

– Mi ne želimo da se stvori slika da smo mi  i građani suprotstavljene strane. To apsolutno nismo. Mi smo prvi koji žele da putevi u Prijedoru budu na pravom nivou. I asfaltni i makadamski. I biće riješeni u skorijem vremenu. U ovom trenutku mogu reći da  smo ušli u hitnu sanaciju najkritičnijih putnih pravaca – rekao je Ritan.

 

Ono što je još važnije je to da bi se u narednim danima konačno mogao potpisati i ugovor sa izvođačem radova koji bi vršio održavanje puteva”, kaže Ritan. Podsjetimo da grad Prijedor već više od godinu dana nema odabranog izvođača radova za ove poslove, zbog spora dva preduzeća oko tendera.

Do tad, radiće se hitna sanacija, koja je već počela, a prioritete će određivati stručna služba prema stanju utvrđenom na terenu, navodi Ritan. On je ponovio da očekuje da će već od naredne sedmice,  i u prigradskim i seoskim naseljima, krenuti da se radi prema planu, te da će u skorijem periodu biti sanirani i asfaltni i makadamski putevi na području grada Prijedora.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila