Početna Prijedorski region Pobjednik plivanja za Časni krst u Prijedoru zlatnik dao za liječenje dječaka

Pobjednik plivanja za Časni krst u Prijedoru zlatnik dao za liječenje dječaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik sedmog Bogojavljenskog plivanja u Prijedoru je Danijel Drljača koji je već pet puta prvi doplivao do Časnog krsta. Drljača je rekao da ovogodišnji zlatnik predaje za liječenje šestogodisnjeg sina Bobana Bobića koji je takođe bio prijavljen za Bogojavljensko plivanje ali nije učestvovao.

– U dogovoru sa svim ostalim učesnicima, ovaj zlatnik, krst i vijenac predajem Bobanu kako bismo mu pomogli u liječenju sina Kristijana koji se bori sa leukemijom i nalazi se na liječenju u Banjaluci. Njemu je uočci Nove godine otkrivena leukemija – rekao je Drljača.

Dodao je da ove godine voda nije bila hladna za plivanje. Drljačca je bio pobjednik Bogojavljenskog plivanja od 2014. do 2018. godine. U rijeci Sani plivalo je 45 plivača, a među njima i dvije žene i to majka i kćerka Milena i Nevena Rončević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bogojavljensko plivanje za mene je najljepši osjećaj jer sam ja i rasla u porodici u kojoj su se poštovali Božić, slava i svi pravoslavni običaji – rekla je Milena i dodala da ona treći put pliva za Bogojavljenje u Prijedoru, dok njena kćerka Nevena pliva drugi put.

– Osjećaj je neprikosnoven i zaista ne znam kako to riječima da opišem. Nema posebnih priprema za ulazak u vodu, smatram da zbog liturgije i litije se stekne psihička priprema i uopšte onda ne bude ni hladno u rijeci – kaže Nevena.

Dodaje da Bogojavljensko plivanje ima svoju duhovnu moć i da je proslogodišnja treća učesnica Slavica sada izostala sa plivanja jer je u drugom stanju. Protojerej stavrofor Mladen Majkić rekao je da je bogojavljensko plivanje u znak sjećanja na krštenje Hristovo u rijeci Jordan i da su bogojavljenska, litija, liturgija i okupljanje veliko slavlje za pravoslavne vjernike. Dodao je da su danasnjim okupljanjem Srbi iz Prijedora poslali poruke podrške narodu u Crnoj Gori koji se bori za očuvanje svojih svetinja i da one prvo pripadaju Bogu pa onda crkvi i narodu.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila