Početna BiH Pobjednici svi narodi i građani BiH, imenovan Tegeltija, poslan ANP

Pobjednici svi narodi i građani BiH, imenovan Tegeltija, poslan ANP

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šefik Džaferić, bošnjački član Predsjedništva BiH, rekao je nema pobjednika od strane bilo koje politike imenovanjem Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i da su time su pobjednici svi narodi i građani BiH.

“Mi smo protekla dva mjeseca radili sa našim prijateljima iz svijeta i došli smo do rješenja. Ovaj dokument podržavaju naši prijatelji u svijetu i u NATO”, rekao je Džaferović govoreći o dokumentu koji se šalje u Brisel.

Džaferović je to rekao danas na nakon što je Zoran Tegeltija imenovan za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je rekao da je Predsjedništvo BiH danas usvojilo plan reformi BiH koji će biti dostavljen putem Stalne misije pri NATO savezu u Briselu, jedan dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Savjetu ministara BiH.

Džaferović je rekao da je postignut konsenzus, što je karakteristika situacije koju živi Bosna i Hercegovina.

“Predsjedništvo BiH je jednoglasno donijelo odluku. Bilo je onako kako sam sve vrijeme govorio, nije moguć ničiji diktat niti unilateralni diktat unutar BiH. Moguće je samo da se dogovaramo kako dalje. Dok se ne dogovorimo oko promjena, moramo poštovati rješenja koja imamo na snazi”, rekao je.

ASHA prodaja vozila