Početna Vijesti Po akcentu akcije prekršajne sankcije izrečene za 266 vozača

Po akcentu akcije prekršajne sankcije izrečene za 266 vozača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava Prijedor u periodu od 29.03. do 31.03.2019. godine, realizovala je regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i utvrđivanje alkoholisanosti vozača.

Tokom akcije ukupno su kontrolisana 674 učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije izrečene su za 376 ili 55,7%. Od ukupnog broja, zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisano je 227 vozača, zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola 39, dok je zbog ostalih prekršaja sankcionisano 110 učesnika u saobraćaju.

Od ukupnog broja evidentiranih prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, zbog prekoračenja brzine od 21 do 30 km/h sankcionisano je 40 vozača te 20 vozača zbog prekoračenja brzine kretanja preko 30 km/h. Tom prilikom vozačima je pored novčane kazne izričeno 60 zaštitnih mjera zabrane upravljanja motornim vozilomu ukupnom trajanju od 80 mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača sa akcentom na sprečavanje učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola sankcionisano je 39 vozača.  Prema 14 vozača primjenjena je mjera zadržavanja do otrežnjenja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kgzadržano je 12 vozača i dva vozač zbog odbijanja alkotestiranja. Izrečene su 23 zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 37 mjeseci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

ASHA prodaja vozila