Početna Prijedorski region PLASTENICI ZA 20 KORISNIKA: Javni poziv otvoren do 15. oktobra

PLASTENICI ZA 20 KORISNIKA: Javni poziv otvoren do 15. oktobra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Prijedor objavio je javni poziv za program podrške podizanju plastenika. Riječ je o projektu kojim su osigurana donatorska sredstva Humanitarne organizacije “Muslim Aid” iz Sarajeva i Grada Prijedora, uz sufinansiranje korisnika do 20 odsto.

Predviđena je nabavka 20 plastenika površine 100 kvadratnih metara sa sistemom za navodnjavanje, sadnica za prvu sezonu, kao i obuka korisnika. Prema riječima Tatjane Marić, šefa Odsjeka za poljoprivredu u Gradskoj upravi Prijedor ovim programom pruža se podrška nezaposlenim, socijalno i materijalno ugroženim licima, ženama i mladima.

– Na ovaj način pokušavamo da ekonomski, koliko možemo, osnažimo ruralna područja. Donator i Gradska uprava Prijedor stimulišu ovaj način nabavke plaćanjem 80 odsto troškova po plasteniku, tako da bi po jednom korisniku trošak bio 540 KM – pojasnila je ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zainteresovani mogu da se prijave do 15. oktobra, a sa radom na terenu krenuće se nakon prijavnog roka.

– Korisnici koji budu dio ovog programa, ne samo što će proizvesti za svoje potrebe, već će naučiti da se bolje organizuju u ovom vidu proizvodnje i stvoriti uslove za proširenje. Što je na kraju krajeva i cilj, da bi obezbijedili tržišne viškove od kojih bi mogli da žive, a ne samo da zadovoljavaju potrebe svog domaćinstva. Posljednih šest godina radimo ovakve i slične projekte i izvršili smo detaljan terenski obilazak korisnika i imamo pozitivan efekat – dodala je Marićeva.

Javni poziv je objavljen u prošlom broju “Kozarskog vjesnika” i na sajtu Grada Prijedora. Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Odjeljenju za privredu i poljoprivredu ili telefonski 052/211-400, 245-143 i 245-194.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila