Početna Prijedorski region Planina u BiH koja sve više i više mami skijaše

Planina u BiH koja sve više i više mami skijaše

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaljubljenici u zimske sportove ovih dana masovno posjećuju planinsku ljepoticu. Netaknuta priroda i čist vazduh Kozare privukli brojne goste.

Zaljubljenici u zimske sportove ovih dana posećuju planinsku ljepoticu Kozaru, koja je posljednjih godina postala regionalni skijaški centar. Netaknuta priroda i čist vazduh privukli su brojne posjetioce na ovu planinu. Najbrojniji su skijaši iz potkozarskih gradova i opština, zbog, kako kažu, pristupačnih cena i blizine skijališta.

“Ovde je predivno, kada god mogu, dođem tu s porodicom. Živimo blizu, iz Prijedora smo, a ovde uživamo svi, deca posebno”, kaže jedan od posjetilaca za “Novosti“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na planini Kozari u funkciji su tri skijaške staze, dječja duga oko 250 metara i dvije za odrasle, dužine 700 i 850 metara. Skijalište na Kozari radi svakim radnim danom od 10 do 16 časova, a u noćnom terminu od 18.30 do 21.30.

“Ukoliko ne bude dovoljno snijega, imamo i sistem za vejštačko osnježavanje, kao i noćnu rasvijetu, pa skijaši mogu uživati tokom ciele zime. Ovdje uvek ima posjetilaca, a najviše vikendom”, kaže direktor Nacionalnog parka “Kozara”, Dragan Romčević.

Cene ski-pasa su na nivou prošlogodišnjih i kreću se od 10 do 15 KM. Bogata ponuda je i u ugostiteljskim objektima, koji nude ukusnu, većinom domaću hranu, a popije se i koja čašica domaće rakije ili kuvanog vina. Ne nedostaje ni smještajnih kapaciteta. Ima ih u bungalovima, motelu, hotelu, a snježnoj sezoni, raduju se svi, od skijaša, hotelijera do ugostitelja.

ASHA prodaja vozila