fbpx

Pijani noćas pravili probleme pred Palatom predsjednika RS, jedan uhapšen

Policijski službenici Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske protekle noći su lišili slobode osobu inicijala D.P. (1977.) iz Banja Luke, zbog narušavanja javnog reda i mira svađom, vikom, vriskom i ometanjem ili sprečavanjem organa u vršenju javnih ovlaštenja ili ne postupanju na licu mjesta po zakonitom zahtjevu ili naređenju službenog lica.

D.P. i još jedna osoba su u vidno alkoholisanom stanju odbili da postupe po naređenju obezbjeđenja Palate RS-a, ispred koje su se kretali oko 01.30 sati, te vikom i galamom narušavali javni red i mir.

-Policijski službenici su izdali naređenje da prestanu sa vikom i galamom, te da daju na uvid lična dokument, ali su se oni oglušili o naredbu i nastavili s narušavanjem javnog reda i mira, a zatim su počeli vrijeđati policajce – saopćeno je iz MUPRS-a.

D.P. je potom krenuo prema policijskim službenicima, koji su ga uhapsili, kako se dodaje, upotrebom fizičke snage i sredstava za vezivanj, dok se druga osoba udaljila s mjesta događaja.

Izvršenim alkotestiranjem u službenim prostorijama kod D.P je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu količine 1,95 g/kg.

O svemu je obaviješten dežurni sudija za prekršaje Osnovnog Suda Banja Luka.

Rad na utvrđivanju identiteta druge osobe je u toku, a nakon kompletiranja predmeta protiv njih će biti pokrenut prekršajni postupak zbog počinjenih prekršaja svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje te ometanje službenih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

(Fokus)
Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila