Početna Vijesti Pijana žena lopatom razbila staklo na autobusu

Pijana žena lopatom razbila staklo na autobusu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ženska osoba inicijala E.S. uhapšena je juče u Sarajevu nakon što je oštetila autobus Centrotransa, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako piše u saopštenju MUP-a, juče u 14.25 sati, Peta policijska uprava obaviještena je da je na autobuskom terminalu, u ulici Harisa Merzića, opština Ilidža, nepoznata ženska osoba, lopatom razbila staklo na autobusu marke Isuzu, vlasništvo firme “Centrotrans” d.d. Sarajevo.

Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli i lišili slobode E.S. (40) nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave poolicije MUP-a Kantona Sarajevo.

Izvršenim alkotestiranjem kod iste je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Lice lišeno slobode je predato u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

ASHA prodaja vozila