Početna Prijedorski region Petrovdanski padobranski kup će biti održan 3-4. jula

Petrovdanski padobranski kup će biti održan 3-4. jula

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gradskoj upravi Prijedor juče je održana sjednica Organizacionog odbora Petrovdanskog padobranskog kupa koji će u Prijedoru , tačnije na Aerodromu Urije, biti održan 3.i 4.jula.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović , koji je i predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije je izjavio novinarima da je u pitanju jubilarno 25. izdanje ove međunarodne sportske manifestacije.
“Ponosan sam što je ovaj kup, s ovakvim jednim jubilejom baš ovdje u Prijedoru. Ovakvim kupom mogu da se ponose i Prijedor, Republika Srpska, ali vjerujte i cijela Evropa “, rekao je Pavlović dodajući da će grad podržati sve organizacione pripreme za što bolju organizaciju ovog velikog sportskog događaja u gradu.
Petrovdanski padobranski kup organizuju Grad Prijedor, Aero klub “Prijedor” uz podršku dva Ministarstvo porodice , omladine i sprota i Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske.
Savjetnik ministra saobraćaja i veza Željko Grebić je izjavio da će ovo ministarstvo podržati ovu manifestaciju koja ima tradiciju dugu četvrt vijeka i koja se održava na jednom ozbiljnom međunarodnom nivou.
“Ispred resornog ministarstva pružićemo logističku podršku za organizaciju samog takmičenja”, potvrdio je Grebić.
Sportski direktor kupa Zoran Sredić potvrdio je da je za sada poznato da će na Kupu učestvovati najmanje 55 takmičara, ali zbog postojeće epidemiološke situacije još uvijek nije poznat broj zemalja iz kojih dolaze.
” Zainteresovanost je velika jer dugo nije bilo ozbiljnog takmičenja u Evropi i svijetu,a Prijedor spada u tu kategoriju ozbiljnih takmičenja tako da se mi malo nalazimo u čudu šta i kako da radimo jer ove godine moramo letjeti sa dvije male letjelice, cesne,a to je sportski avion koji nosi jednu ekipu tako da će sam program biti veoma zgusnut”, rekao je Sredić.
Za organizaciju Kupa Grad je iz budžeta izdvojio 15.000 maraka, tolika podrška stiže i od Ministarstva za omladinu i sport Republike Srpske , a očekuje se i pokroviteljstvo sponzora. Fond novčanih nagrada, uz medalje i pehare, za pobjednike takmičenja iznosi 2.600 maraka.

prijedorgrad.org

Tekst se nastavlja ispod oglasa