Početna Prijedorski region Petrovdanski padobranski kup 11. i 12. jula

Petrovdanski padobranski kup 11. i 12. jula

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Mileko Đaković, koji je i predsjednik Organizacionog odbora kupa je rekao da je obezbijeđeno sve što je neophodno za jubilarno 25. takmičenje padobranaca koje se održava na sportskom aerodromu “Urije” u gradu na Sani.
-Ovaj kup je uvijek održavan bez problema i što je najvažnije bezbijednost je bila na visokom nivou i svi padobranci koji su dolazili iz cijelog svijeta ocijenili su kup kao izuzetno dobro padobransko takmičenje u evropi, ali i svijetu. Mi smo se pripremili i za ovaj kup u uslovima epidemije korona virusa. Najvažnija je bezbjednost kao i da ponašanje gledalaca i gostiju bude u skladu sa normama koje propisuje Institut za zdravlje RS. Sve će biti ispoštovano uz nadu da neće doći do pogoršanja epidemiloške situacije u smislu zabrane kretanja naših gostiju koje očekujemo iz više zemalja Evrope-rekao je Đaković.

Direktor Petrovdanskog padobranskog kupa Nenad Nešić izjavio je da je ovaj padobranski kup jedna velika afirmacija grada Prijedora, ali i RS .

-Možemo govoriti o međunarodnom kupu na kojem učestvuje veliki broj takmičara iz drugih zemlja, ne samo regije već i zemalja širom svijeta. Ako pogledate da je prošle godine pobijedila ekipa iz Omana to samo govori o značaju kupa. Moja obaveza će biti da pomognem da se ovaj kup održi u što boljem svjetlu, da ga dignemo na značajno viši nivo i obezbijedimo sva sredstva koja su potrebna da to protekne u najboljem redu-istakao je Nešić.
Sportski direktor Petrovdanskog padobranskog kupa Zoran Sredić, je podsjetio da će ovogodišnji kup biti održan u vremenu kada je otežano sve što je u vezi sa zdravstvenom situacijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-Ono što smo pripremali šest, sedam mjeseci sada se pokazalo kao stvari koje će se morati doraditi, možda i malo izmijeniti. Mi i dalje očekujemo dolazak velikog broja padobranaca. U ovom momentu svoj dolazak najavilo je 40 padobranaca, iako se situacija zdravstvena mijenja iz dana u dan i određene zemlje donose neke svoje mjere zaštite. Padobranci su ti koji su naučili da se snalaze i mislim da ćemo odraditi ovo takmičenje i imati značajan broj takmičara-zaključio je Sredić.

ASHA prodaja vozila