Početna Humanost PENZIONERI ZAHVALNI VOLONTERIMA NA BRIZI I POMOĆI

PENZIONERI ZAHVALNI VOLONTERIMA NA BRIZI I POMOĆI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženje penzionera općine Sanski Most uputilo je zahvalnost svim volonterima koji u trenutnim okolnostima vanredne situacije, na nesebičan način pomažu osobama treće životne dobi, koje inače spadaju u najugroženiju kategoriju za vrijeme pandemije koronavirusa.

Predsjednik Udruženja penzionera Sanski Most Ismet Seferović, uputio je apel penzionerim da shvate ozbiljnost situacije s obzirom da su ugrožena populacija i da se ne kreću, te da pokažu svijest i odgovornost.

On je posebno zahvalio volonterima Crvenog križa, i članovima Kluba ekstremnih sportova „Condor“, koji su svakodnevno na usluzi penzionerima, i vode računa da ne oskudjevaju u lijekovima, hrani i ostalim životnim potrepštinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udruženje penzionera Sanski Most, poštujući naredbe i preporuke kriznih štabova, za sada je obustavilo sve aktivnosti, a one nužne je svelo na minimum.

Osobe treće životne dobi treba da budu krajnje disciplinovane i odgovorne, te trebaju poštovati mjere i naredbe koje su izdali nadležni, poručili su iz udruženja.

ASHA prodaja vozila