fbpx

Penzioneri se okupili na tradicionalnom druženju penzionera

Penzioneri šest mjesnih zajednica, Rakelića, Saničana, Gaćana, Pejića, Miljakovaca i Petrova – Ćele, njih 298, sinoć su se okupili na tradicionalnom i jedanaestom po redu druženju penzionera.

Sretko Tambić, predsjednik ovog mjesnog Udruženja penzionera, kaže „da je druženje prilika da se zabave, ali i da zaborave na svakodnevne penzionerske probleme“. „I one zdravstvene, ali i materijane„, kaže Tambić. Penzionere je  pozdravio i Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, i istakao da Grad pomaže svojim penzionerima, a posebno najbolje organizovanim Udruženjima, kakvo je i ovo koje okuplja šest mjesnih zajednica.

 

„Penzioneri zaslužuju da im se pomogne. Svjesni smo da penzije mnogim nisu dovoljne, ali im izlazimo u susret na način da pomažemo organizovanje ovakvih druženja, banjsko liječenje ili pomažemo kroz jednokratne novčane pomoći. Jedan smo od rijetkih gradova u BiH koji u budžetu imamo planirana sredstva za ove namjene“, rekao je Đaković. U Prijedoru trenutno ima 14 715 penzionera.

Prema riječima Slobodana Brdara, predsjednika Udruženja penzionera Grada Prijedora, njih više od pola živi u stanju socijalne potrebe. „Zato se i trudimo da penzionerima, osim pomoći, ponudimo i ovakve sadržaje.Izlete, druženja, jel i to je sastavni dio života“, rekao je Brdar i dodao da bez pomoći Grada i gradske uprave ovakve sadržaje ne bi mogli realizovati.

 

K.V.

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila