fbpx

Pedofil na uslovnoj kazni imao seksualni odnos sa djevojčicom iz Prijedora: Ko je zakazao u ovom slučaju?!

Maloljetna učenica Srednje ugostiteljsko-ekonomske škole iz Prijedora, koja je, navodno, trudna pobjegla sa osuđenim pedofilom, vratila se kući, saznaje “EuroBlic” od izvora iz Policijske uprave Prijedor.

Nakon što smo objavili da je policiji prijavljeno da je ova učenica (15) pobjegla sa punoljetnim mladićem, ona je juče vraćena kući. Međutim, šta se konkretno dešavalo u ovom slučaju, juče nismo mogli saznati, jer nadležne institucije su ćutale.

Direktor Centra za socijalni rad Prijedor Milena Miodragović nije odgovarala na naše pozive, ali su iz službi ove ustanove tražili pitanje o slučaju s pedofilom. Na postavljena pitanja da li su upoznati sa ovim slučajem i da li su nešto poduzimali, kratko su nam odgovorili da ne mogu iznositi informacije o konkretnom slučaju.

Još gore odgovore dobili smo od Policijske uprave Prijedor, iz koje su samo rekli da njhovi službenici postupaju u skladu sa upustvima tužioca.

Prema saznanjima do kojih je došao „EuroBlic“ ova učenica koja pohađa prvi razred srednje Ugostiteljsko-ekonomske škole, nakon što je saznala da je trudna prošle subote pobjegla je od kuće. Da je nema u školi potvrdila nam je i direktor škole Valentina Sovilj. Ona je ispričala da joj je jedan od roditelja u srijedu rekao da je ta učenica, navodno trudna.

– Tu vijest ja zaista ne mogu potvrditi, to možda znaju u policiji. U ponedeljak je dolazio otac jedne djevojčice i tražio da je ispiše, ali mu je profesor savetovao da prvo njen nestanak prijavi policiji, što je on onda i uradio – ispričala je Sovilj.

Ona je dodala da su je u međuvremenu pozvali iz Policijske stanice Kozarac da provjere da li je to dijete došlo na nastavu, ali kažu da je utvrđeno da nje nema. Navodi da je pre par dana školski psiholog razgovarao sa ovom djevojčicom jer je imala veliki broj izostanaka. Tada je otac saznao da iz škole bježi kako bi se viđala sa muškarcem i obavjestio je policiju o tome.

Podsjećamo, mladić koji je pobjegao sa maloljetnicom u maju ove godine osuđen je na uslovno godinu dana zatvora zbog krivičnog djela polno nasilje nad djetetom. Osuđen je zbog toga što je prošle godine u devastiranoj kući u selu Sivci kod Prijedora imao seksualni odnos sa djetetom.

Banjalučki advokat Milan Petković ističe da se u ovom konkrentom slučaju radi ponovo o krivičnom djelu polno nasilje nad djetetom, jer ova devojčica ima samo 15 godina i riječ je o mlađoj maloljetnici.

– Sada policija treba podnijeti novi izveštaj protiv njega, a tužilac će najverovatnije sudu predložiti da se opozove uslovna osuda i da onda on bude upućen u zatvor. Na osnovu ovog izveštaja protiv njega će biti pokrenuta nova istraga – pojasnio je Petković.

Prijedorčani su opravdano ljuti na nadležne institucije, jer kako kažu svi su znali da su njih dvoje u seksualnoj vezi već duže od dvije godine, odnosno od tada kada je djevojčica imala samo 13 godina, ali niko ništa nije poduzimao.

Ko je zakazao u ovom slučaju i ko je propustio da vrši nadzor nad ovim mladićem, koji je bio na uslovnoj kazni, nismo uspjeli da saznamo zbog veoma šturih odgovara iz prijedorskog Centra za socjalni rad i policije.

Pedofil poznat policiji po krađama

Osim što je osuđen zbog polnog nasilja, mladić sa kojim je pobjegla maloljetna učenica poznat je i po krađama. On je već bio hapšen, jer je sa još jednim mladićem pretukao muškarca i iz džepova mu oteo 45 maraka.

Blic

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila