Početna Prijedorski region PDP-ov prijedlog usvojili, ali ne i realizovali: Bebe još čekaju po 200...

PDP-ov prijedlog usvojili, ali ne i realizovali: Bebe još čekaju po 200 KM iz prijedorske gradske kase

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradska uprava Prijedora još nije počela da isplaćuje po 200 KM za svako novorođeno dijete u ovoj godini. Sudeći prema izjavama koje su se danas mogle čuti od nadležnih na Skupštini grada Prijedora, razlog je nemar radnika koji su zaposleni u Gradskoj upravi.

Naime, u decembru je tokom usvajanja budžeta za ovu godinu usvojen i amndman PDP-a da se roditeljima za svaku bebu rođenu u Prijedoru iz gradske kase isplati po 200 KM jednokratne pomoći.

Šef Kluba odbornika PDP, Dalibor Grabež upitao je danas gradonačelnika Milenka Đakovića zašto se ta skupštinska odluka ne poštuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Postoji veliko interesovanje roditelja koji su u međuvremenu dobili dijete. Dobio sam informaciju da je u prijedorskoj bolnici rođena 181 beba, a naknadno je upisano 25 beba, dakle ukupno 206 beba, daj Bože da ih je duplo više! Dakle, šta nije u redu sa ovom skupštinskom odlukom – upitao je Grabež.

Naveo je da će biti prinuđen da od Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS traži da preispita da li je sve u redu sa ovom odlukom pošto još nije počelo njeno provođenje u praksi.

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, je odgovorio da je to u nadležnosti gradskih odjeljenja.

– Ovo je jedno od pitanja i amandmana koji su tada usvojeni na skupštini i ja sam pitanja delegirao načelnicima odjeljenja na koja se te oblasti odnose i molim načelnike odjeljenja da odgovore na ova pitanja – rekao je Đaković za skupštinskom govornicom.

Potom je za govornicu stala i načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović i izjavila da je ovo odjeljenje odradilo svoj dio posla.

– Što se tiče amandmana koji su u nadležnosti Odjeljenja za društvene djelatnosti, mi smo pripremili sve interne akte koji su neophodni za sprovođenje ovih amandmana i uputili smo ih Stručnoj službi gradonačelnika prije mjesec ili dva mjeseca i čekamo saglasnost da se radi sve što se tiče amandmana – objasnila je ona.

PDP je i ranije predlagao da se simboličnom novčanom pomoći pokuša poboljšati natalitet, koji je već godinama negativan.

Kada nadležni u Grdskoj upravi budu dali zeleno svjetlo, sve prijedorske bebe rođene od prvog januara ove godine trebalo bi da dobiju po 200 KM iz gradske kase.

(Srpskainfo)

ASHA prodaja vozila