fbpx

Pavić potvrdio: Iz DNS-a isključeno četiri poslanika

Novoizabrani poslanici u Narodnoj skupštini RS Nedeljko Čubrilović, Spomenka Stevanović, Milan Dakić i Spomenko Stojanović isključeni su danas iz Demokratskog narodnog saveza.

Ovu informaciju je potvrdio i sam predsjednik DNS-a Marko Pavić, po završetku sjednica Predsjedništva stranke. Takođe, isključen je i član Predsjedništva DNS-a Damir Ćopić, koji je otvoreno stao na stranu Čubrilovića, nakon što ga je ovo tijelo, na Pavićevu inicijativu, razriješilo pozicije zamjenika predsjednika stranke.

Pavić je istakao i da je Predsjedništvo ove partije raspustilo Gradski odbor u Banjaluci i imenovalo povjerenstvo u tom gradu sa Stankom Stanićem na čelu.

– Cilj je očuvanje autohtonog DNS-a. Računamo da zbog ovakve odluke nećemo izgubiti glasove – izjavio je Pavić.

On je rekao da nastavljaju razgovore sa koalicijom i sa isključenim članovima stranke jer uvijek postoji mogućnost da se nađe zajednički jezik. Pavić je istakao da će koalicioni partner odlučiti o tome da li će DNS biti dio vlasti.

– Nismo donijeli odluku o opoziciji, nego će DNS unutar organa razmatrati situaciju – rekao je Pavić.

Stevanovićeva je kratko rekla da je ovo prvostepena odluka za koju se nada da će biti poništena. Poručila je da se i dalje osjeća dijelom DNS-ovog kluba ali ukoliko današnja odluka bude potvrđena da će biti prinuđeni da formiraju zaseban poslanički klub.

Podsjećamo, pomenita četvorka nije juče poslušala stav stranke da se za predsjednika NSRS podrži Duško Ivić, te je potpomognuta skupštinskom većinom okupljenom oko SNSD-a reizabrala Nedeljka Čubrilovića.

Protiv Čubrilovića bilo je osam njegovih stranačkih kolega, Darko Banjac, Duško Ivić, Milan Radović, Dane Malešević, Đorđe Popović, Mirko Sovilj, Aleksandar Glavaš i Slavko Gligorić.

Pored “odbjegle” DNS-ove četvorke, Čubrilovića su podržali i svi poslanici SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske (računajući i odmetnutog SDS-ovca Kostadina Vasića), tri od četiri poslanika NDP-a, nezavisni poslanici Nebojša Marić i Danijel Jošić, koji su u Skupštinu ušli sa liste SDS-a, te poslanici koalicije “Savez za BiH”.

(Srpska Cafe)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila