Početna BiH Pavić dao podršku Nešiću uz dva ključna uslova, a evo koja

Pavić dao podršku Nešiću uz dva ključna uslova, a evo koja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nekoliko sedmica špekulacija o velikom sukobu između bivšeg i trenutnog predsjednika Demokratskog narodnog saveza (DNS) došlo je do razgovora Marka Pavića i Nenada Nešića tokom kojeg su riješene sve dileme.

Marko Pavić će u doglednom periodu biti imenovan za počasnog predsjednika DNS-a, tok će Nenad Nešić uz podršku rukovodstva stranke, uključujući i Marka Pavića, postati predsjednik te stranke u punom mandatu, s obzirom da trenutno funkciju obavlja kao vršilac dužnosti.

Nešić je kazao da se na stranačkom skupu u Prijedoru, koji je održan proteklog vikenda, članovima obratio u ulozi predsjednika, što su podržali doskorašnji potpredsjednik i predsjednik DNS-a Dragutin Rodić odnosno Marko Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na skupu sam se obratio kao predsjednik DNS-a te sam dobio podršku. To govori da nema nikakvih sukoba u DNS-u. Nekoliko dana prije toga sam održao sastanak sa Pavićem na kojem smo dogovorili pravce djelovanja stranke“, izjavio je.

Saznajemo da je Pavić od Nešića tražio dvije ključne stvari u zamjenu za podršku na mjestu lidera stranke.

“Rekao mi je koja su dva najbitnija principa DNS-a. Prvi je da nema ulaska BiH u NATO prije Srbije, a drugi da se ne daje podrška prodaji prirodnih resursa u Republici Srpskoj. Složili smo se u vezi toga, jer je i za mene to prihvatljivo. Marko Pavić mi je dao podršku“, otkrio je Nešić za Prijedor24.com.

Krajem februara ili početkom marta bit će održana vanredna skupština DNS-a na kojoj će Nenad Nešić i zvanično biti imenovan za predsjednika stranke, a Marko Pavić za počasnog predsjednika.

Na pitanje da li je “ispeglana situacija” u vezi sa kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, s obzirom da je do svih nesuglasica došlo upravo zbog Nešićeve podrške Mlađenu Božoviću, a ne Drašku Aćimoviću kojeg je predložio Marko Pavić, naš sagovornik kaže da Božović sada ima punu i jedinstvenu podršku DNS-a, a samim tim i Marka Pavića.

ASHA prodaja vozila