Početna BiH Parlament Srpske usvojio set zakona o povećanju plata

Parlament Srpske usvojio set zakona o povećanju plata

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je juče na 19.  posebnoj sjednici šest zakona kojima se povećavaju plate u zdravstvu, obrazovanju, kulturi, pravosuđu i policiji.

Usvojeni su sljedeći zakoni: Zakon o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske – po hitnom postupku; Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda Republike Srpske – po hitnom postupku; Zakon o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj – po hitnom postupku;

Te Zakon o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske – po hitnom postupku; Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske – po hitnom postupku i Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske – po hitnom postupku.

Usvojene su i odluke o prijevremenom stupanju na snagu svih usvojenih zakona.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je i Zakon o izmjenama Zakona o porezu na dohodak – po hitnom postupku i  Zakon o dopuni Zakona o doprinosima – po hitnom postupku.

BN

ASHA prodaja vozila