Početna Prijedorski region PAPRENE KAZNE ZA NEUREĐENO ZEMLJIŠTE

PAPRENE KAZNE ZA NEUREĐENO ZEMLJIŠTE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napuštena imanja odavno nisu karakteristična samo za seoska područja. Sve više ih je i u gradskoj i prigradskoj zoni. Vlasnici o njima uglavnom ne vode računa, pa su često u njima skrovišta zmija, pacova i drugih neželjenih gostiju, što onima koji žive u blizini zapuštenih kuća predstavlja veliki problem. Mještani Gornje Puharske  apeluju na  svoje komšije, ali i nadležne, da preduzmu neophodne korake sa ciljem uređenja zapuštenih imanja.

– Neka dođu i neka to srede. Kratko i jasno, jer i mi ovdje koji smo ostali radimo isto to, što bi i oni trebalo da  urade – poručio je Drago Pešević. mještanin ovog prijedorskog naselja.

I stanovnici drugih p  naselja imaju isti problem, pa na adresu Komunalne policije stižu zahtjevi da se ponašanju  nesavjesnih građana konačno stane u kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Komunalna policija je ovih dana izašla na teren. Evidentiraćemo  vlasnike, odnosno korisnike dvorišta i kuća . U saradnji sa Geodetskom upravom provjerićemo ko su vlasnici . Onima do kojih dođemo, uputićrmo rješenje za uređenje dvorišta , a sa onim vlasnicima koji su nažalost ili preminuli ili ne dolaze u poslednje vrijeme, vidjećemo šta ćemo.Ovom prilikom bih se zahvalio savjesnim komšijama. Jer ima i takvih ljudi, koji održavaju dvorište svog komšije. prije svega zbog sebe i svoje porodice i pojave zmija – istakao je Miroslav Krneta,  šef Odsjeka  komunalne policije.

On je pozvao   građane  da svaki komunalni problem prijave. Kontrole će biti pooštrene, a oni koji ne budu održavali dvorišta neka se pripreme za kazne. Za pravno lice kazne se kreću od 2.000 do 10.000 , a fizičko lice od 1.000 do 3.000 KM .

kozarski.com